Den beste oppskriften på chicken alfredo

Duften av hvitløk og smeltet smør fyller kjøkkenet, mens pastavannet syder ved siden av. Det er en av de dagene hvor tiden synes å stå stille, og hele familien venter i spenning på den første biten av en klassisk chicken alfredo.

I høstens milde skjær, når dagene blir kortere og nettene kjøligere, er det nettopp den tiden hvor denne retten bringer varme og samhold til middagsbordet.

En sensasjon av smaker med chicken alfredo

Idet den kremete sausen blander seg med den nykokte fettuccine, forvandles retten til en dekadent symfoni av smaksopplevelser. Kombinasjonen av saftig kylling, rike parmesan-noter, og den silkemyke sausen skaper en munnfull det er vanskelig å motstå.

Fremhev smaken med sesongvarer

Når du velger dine råvarer, husk at høsten i september og oktober bringer noen av de rikeste meieriproduktene og friske urter. Få tak i den beste kvalitetsparmesanen fra et høstmarked, hvis du har mulighet.

Ingredienser til en perfekt chicken alfredo

  • 450 g fettuccine-nudler
  • 2 kyllingfileter
  • 2 ss olivenolje
  • 2,5 dl kremfløte
  • 3 fedd hvitløk (finhakket)
  • 115 g smeltet smør
  • 100 g revet parmesan
  • Salt og pepper etter smak
  • Italiensk krydderblanding

Enkel fremgang til en uforglemmelig chicken alfredo

Koking av nudler

Start med å bringe en stor kjele med vann til kokepunktet, tilsett salt og dine fettuccine-nudler. La dem koke til de er al dente – myke, men fortsatt med tyggemotstand. Ta vare på litt av kokevannet, det kan være nyttig senere.

Tilberedning av kyllingen

Del hver kyllingfilet på langs, krydre rikelig med italiensk krydderblanding, salt og pepper. I en varm stekepanne, tilsett olivenolje og stek kyllingbitene gyldne på begge sider, til den indre temperaturen når 71 °C.

Den luksuriøse kremet sausen

Rengjør pannen og bring smør og fløte i pannen sammen med hvitløk. La det småkoke. Tilsett parmesan mens du pisker, til sausen er glatt og herlig tykk. Tilsett nudlene og vend dem i sausen. Juster konsistensen med litt av kokevannet, om ønskelig.

Montering og servering

Skjær det saftige kyllingbrystet i fine strimler. Bland dem forsiktig i pastaen, slik at hver bit inneholder både kylling og den fyldige sausen. Avslutt med et dryss av parmesan og litt hakket persille for farge og ekstra friskhet.

Del gleden ved chicken alfredo

Nå som retten er ferdig, er det din tid til å imponere og dele en stund med dem du er glad i. Husk at god mat også handler om kjærlighet og samvær. Server det direkte fra gryten og la alle forsyne seg, eller arranger det elegant på tallerkener.

Hvis du føler deg eventyrlysten, hvorfor ikke prøve å tilsette litt cayennepepper for et ekstra kick, eller erstatte kyllingen med reker for en havinspirert vri? Mulighetene er mange, og bare fantasien setter grenser.

Så gjør kjøkkenet ditt til et verksted for smaksopplevelser, og la den neste familiefavoritten blomstre med duftene fra hjemmelaget chicken alfredo.

Del artiklen: