
Når sommersolen treffer de fine hvite blomstene på hylletreet, vet man at det er tid for å lete etter de beste oppskriftene for sesongens fristelser. Hylleblomstpannekaker, sprøe og saftige samtidig, er en opplevelse for sansene, som bringer både duft og smak av sommertid inn på kjøkkenet.
Følelsen av sol på nakken mens man plukker hylleblomster gir en følelse av rendyrket sommer. I det øyeblikket du dypper de lette blomstene i pannekakerøren, sprer det seg en vidunderlig duft som fyller rommet. Det svake knaset når de treffer den varme pannen, bringer forventningene til overflaten.
Hylleblomstene bidrar med en sart, nesten drømmeaktig smak som forsterker den klassiske pannekakerøren. Her er en oppskrift som prioriterer den enkle skjønnheten i denne blomsterkraften – en perfekt dessert på en lys sommerkveld.
Pannekaker med hylleblomst er best å lage når blomstene står i fullt flor, vanligvis fra slutten av mai til slutten av juni. Hylleblomstens fine noter gjør dem perfekte for nettopp denne sesongen, hvor de nyplukkede blomstene virkelig kan skinne.
Duften av pannekaker fyller kjøkkenet med barndommens søte minner. Hyllen som steker i pannen gir en liten sprø knas som pirrer forventningene. Det er noe ganske enkelt og likevel magisk over å sette sammen disse ingrediensene til noe som både er vakkert og velsmakende.
Vil du prøve noe nytt? Tilsett gjerne et hint av sitrus eller en knivspiss med kardemomme i røren for litt ekstra kant. Ønsker du å eksperimentere med fyllet, kan litt vaniljeis eller hjemmelaget bærkompott være en vidunderlig tillegg til dessertversjonen.
Forbered pannekakerøren: Bland hylleblomstsaft (eller melk) med egget. Tilsett olje og alle de tørre ingrediensene til røren. Røren skal være litt tykk.
Varm opp pannen: Varm litt olje i en panne. Skru ned til medium varme.
Dyp hylleblomstene: Dyp en hylleblomsterskjerm ned i røren (hold i stilken). Legg den over på pannen med stilken opp.
Kutt stilkene: Når den har stekt litt, klipp de tykkere stilkene av som stikker opp av pannekaken (slik at den blir flat og kan stekes ordentlig også når du vender den).
Vend pannekakene: Vend når det ikke er mye flytende røre igjen på overflaten. Stek ferdig på den andre siden.
Servering: Pannekakene kan serveres med myntesirup, smør eller et lett dryss sukker for å fremheve den delikate smaken av hylleblomsten.
De beste oppskriftene er ofte de som bringer tilbake minner – hylleblomstpannekaker er nettopp en av disse. Uansett om du serverer dem til brunch eller som en ettermiddagssnack, vil de helt sikkert bringe glede ved bordet. Ta en tur ut i nærheten av blomstrende hylletrær, plukk de vakreste skjermene og la dem bringe sommerens magi inn på ditt kjøkken.
Populære opskrifter