Den ultimate medaljekakeoppskriften for familiehygge

Forestill deg en koselig høstdag, hvor regnet trommer lett mot vinduet, og hele huset fylles med duften av nybakt kake. Midt i denne stemningsfulle kulissen stråler medaljekake som en stjerne på kakebordet. Denne klassiske kaken er ikke bare et kunstverk for øyet, men også en sanselig opplevelse som binder oss sammen i fellesskap med familiens yndlingssmaker.

En smaksfull historie om medaljekake

Medaljekake, en tradisjonell fløtekake, vekker minner om bestemors kjøkken, hvor kjærligheten til baking ble feiret med hver eneste bit. Det er en kake som bare vinner på å bli laget fra bunnen av, og med hver ingrediens og trinn i oppskriften settes en scene for en fortryllende opplevelse av kombinasjonen mellom sprøhet og fløyelsmyk krem.

Ingredienser til den perfekte medaljekake

  • Mørdeig: 120 g mykt smør, 80 g melis, 30 g mandelmel (kan erstattes med hvetemel), 1 stk. egg, ½ ts vaniljestang, 235 g hvetemel, ½ ts fint salt
  • Kakekrem med vanilje: ½ vaniljestang, 5 dl helmelk, 6 eggeplommer, 150 g sukker, 40 g maisstivelse
  • Kremfløte: 2 dl kremfløte
  • Marmelade eller fruktkompott: 10 ss fast jordbærmarmelade
  • Overtrekk: 150 g mørk sjokolade av god kvalitet, ½ dl kremfløte

Trinn-for-trinn: skap din medaljekake

Gå på oppdagelse på kjøkkenet, og la oss starte med mørdeigen. Vend mykt smør, melis, mandelmel og egg sammen til en lett og luftig masse. Når du tilsetter vanilje og salt, begynner magien. Deigen pakkes nøye inn og hviler i kjøleskapet i en time, slik at den får sin karakteristiske sprøhet.

Kremen, hjertet i medaljekake, krever kjærlig omhu. Når vaniljeduften sprer seg på kjøkkenet, skaper du en silkemyk masse ved visping. Egg, sukker og maisstivelse tilsettes for å gi det ønskede fyllet med suveren konsistens. En bolle krem som venter på det rette øyeblikket.

Samlingen av medaljene

Den delikate mørdeigen rulles ut, en prosess som nesten krever musikalitet for å treffe akkurat den rette tykkelsen. La barna hjelpe til med å stikke ut deigens runde former – en morsom og samlende opplevelse. De gylne bunnene kjøler av før de pyntes med eventyrlig krem, marmelade og det skinnende overtrekk av sjokolade.

Tips til variasjon og servering

Vurder å inkludere sesongens bær i marmeladen for et personlig preg. Forslag: prøv med et hint av søtlig stikkelsbær i marmeladefyllet eller pynt med granateplekjerner, som i vintertiden kan tilføre en gnist av juleglede.

Nytelse i hver bit

Når du serverer din medaljekake, er den et speil av din dedikasjon og gleden ved å samles om noe deilig. Det er ikke bare en kake, men en opplevelse fylt med smil og minner – perfekt for å feire livets små stunder sammen. Så hvorfor ikke komme i gang i dag? Gi deg selv og dine kjære en kveld dedikert til ren kakehygge, og la medaljekaken lyse opp i deres samvær. Bon appétit!

Jeg kunne ikke finne en spesifikk oppskrift på “Den ultimate medaljekakeoppskriften for familiehygge” på Raavareguiden.no. Imidlertid kan jeg tilby en oppskrift på en saftig sitronkake, som er en klassisk og populær kake som hele familien vil sette pris på.
Del artiklen: