![](https://raavareguiden.no/wp-content/uploads/2025/01/preisler__A_photorealistic_image_of_a_perfectly_crafted_Othel_e65bfc94-e2e6-4ba5-9af2-e47988c92406_2.png)
Den klassiske duften av bacon som stekes i pannen, og den varme, trøstende følelsen av poteter som småputrer i fettet, vekker minner fra fortiden. Når du står på kjøkkenet en kald høstkveld, med vinden som blåser utenfor, kan pytt i panne være den perfekte måten å samle familien rundt middagsbordet på.
Pytt i panne er en av de mange rettene som har blitt elsket gjennom generasjoner i det danske kjøkkenet. Det er en herlig måte å bruke opp rester på, og allsidigheten gjør den til en favoritt i mange hjem. Selv om pytt i panne ofte forbindes med en rask rett, kan denne oppskriften forvandle den til en luksuriøs opplevelse. Tenk deg den rike, kremete hollandaisesausen og de syrligmarinerte rødbetene som løfter retten til et helt nytt nivå.
Se for deg lyden av bacon som treffer den varme pannen, og den karakteristiske duften som fyller kjøkkenet. Når potetene stekes i det gylne baconfettet, får de en uslåelig sprøhet som komplementerer det bløte speilegg. Det er disse små øyeblikkene som gjør matlaging til mer enn bare en nødvendighet – det er en opplevelse.
Selv om pytt i panne kan lages året rundt, er den helt spesiell om høsten, når potetene er på sitt beste. Kombinert med vinterrødbeter kan du skape en pytt i panne som ikke bare smaker fantastisk, men også fanger selve essensen av årstidens rikdom.
Med denne oppskriften kan du eksperimentere og tilpasse retten etter egen smak. Ønsker du en kraftigere smak, kan du tilsette litt ferskrevet pepperrot. Hvis du er modig, kan du til og med prøve å drysse litt hakket persille over retten for å tilføre en frisk grønn nyanse. La kreativiteten flyte!
Enten du er nybegynner på kjøkkenet eller en erfaren kokk, kan denne oppskriften på pytt i panne tilpasses deg. Her er de nødvendige ingrediensene og trinn-for-trinn-instruksjonene for å sikre en vellykket matopplevelse.
ingredienser 300 g bacon (eller rester fra gårsdagens middag) 2 løk 2 rødbeter 4 poteter hollandaise saus 2-3 eggeplommer 1 ts salt 1 ss eddik en skvett vann 1 pakke smør 2 speilegg salt og pepper trinn-for-trinn-forberedelse forbered løk og rødbeter
Del løkene i flak. Skrell rødbetene og skjær dem i skiver. Kok dem i en kjele med vann og tilsett 2 ss salt. Når de er kokt, hell av vannet og tilsett eddik, så de er dekket. La dem småputre i fem minutter.
Smelt smøret i en kjele. Bland eggeplommer, salt, eddik og vann i en annen kjele. Visp over middels varme til eggene har en jevn konsistens. Tilsett smeltet smør litt om gangen mens du visper konstant. Smak til med salt.
Skjær baconet i terninger og stek det til det er gyllent. Ta det opp og la baconfettet bli igjen i pannen. Skjær potetene i terninger og stek dem gylne i baconfettet.
Stek speileggene i pannen og legg dem på toppen av den stekte baconen og potetene.
Ta de marinerte løkene og rødbetene og legg dem til pytt i pannen. Topp med den silkemyke hollandaisesausen. Server pytt i panne med de marinerte rødbetene, drysset med litt revet pepperrot.
Nå vet du hvordan du lager en pytt i panne som vil imponere familiens smaksløker. Ta med barna på kjøkkenet og gjør det til et felles prosjekt å lage en rett som kan bringe glede og fylle magene med varme og kjærlighet. Hva vil du tilsette din pytt i panne? Mulighetene er uendelige!
Populære opskrifter