Det er noe helt spesielt med duften av en skinkestang som sakte simrer i ovnen. Timene på kjøkkenet forvandles til stjålne øyeblikk der tiden ser ut til å stå stille. Den milde varmen fra ovnen fyller rommet mens du gjør deg klar til å ta en bit av noe virkelig deilig.
Tenk deg den kremete kremosten som blander seg med salte skinkebiter, mens fersk spinat tilfører en subtil tekstur som smelter på tungen. Hver ingrediens bidrar med sin egen note til denne symfonien, som til slutt blir en uimotståelig skinkestang. Og la oss ikke glemme butterdeigen. Når den omslutter fyllet og bakes til en gyllenbrun perfeksjon, får man nesten lyst til å gi en stille applaus ved første bit.
Ingredienser: Finn dine favoritter 1 rull butterdeig (ca. 275 gram) 150 gram skinke (i terninger eller strimler) 200 gram kremost (med krydder, f.eks. grønn Pikant) 50 gram spinat (kan erstattes med gressløk, sopp, brokkoli) 1 ss søt sennep (eller 1 ts vanlig sennep) Salt/pepper 1 egg, sammenpisket (til pensling) Sesamfrø/chiafrø/valmuefrø (til dryss) Steg-for-steg til perfeksjon
Start din kulinariske reise midt i handlingen. Først og fremst, forbered fyllet ved å skylle spinaten og presse ut overflødig væske. Med en kniv hakker du den grovt, så den er klar til å møte skinken og kremosten. Tilsett litt søt sennep og et dryss salt og pepper for den perfekte smakbalansen.
Neste del utspiller seg når du ruller ut butterdeigen på et bakebrett. Her skal fyllet fordeles på midten, mens en god kant holdes fri. Dette gir deg muligheten til å lage de pene kuttene som skal omfavne fyllet i en stram fletting.
Med en skarp kniv eller et pizzahjul lager du skrå snitt mot kanten av butterdeigen. Toppen og bunnen brettes først over fyllet, før de ytre stripene forsiktig fletter seg over én etter én, til skinkestangen er jevnt dekket. Ingen sprekker må bryte den perfekte overflaten.
Til slutt pensles skinkestangen med sammenpisket egg og drysses med litt sesamfrø, som gir en uimotståelig tekstur. Hånden som fører vispens gylne eliksir over flettverket er fast bestemt på å forsegle smaken.
Ovnreisen varer rundt 30-35 minutter ved 175 grader varmluft (200 grader i vanlig ovn). Plasser den gjerne på nest nederste rille og la skinkestangen komme til sin fulle rett når den gylne fargen avslører en sprøhet ingen kan motstå.
Server skinkestangen lun, og hvis du elsker en liten vri, kan fyllet varieres etter ønske. Bytt ut spinaten med verdsatte sesongens grønnsaker, eller gi oppskriften en sterkere eller søtere variant, alt etter smak.
Så, kjære leser, inviter dine nærmeste til et godt måltid og del denne herligheten med dem. Hva venter du på? Skinkestangen er klar for din kreativitet og glede ved kjøkkenbordet. Bon appétit!
Populære opskrifter