Januar i Norge er en tid hvor vi har fokus på rotgrønnsaker og lagringsdyktige frukter. Selv om det kan være begrenset med ferske varer fra norsk jord, finnes det mange gode alternativer for vintermåneden. Her er noen eksempler:
Grønnsaker
- Grønnkål
- Gulrot
- Hodekål
- Jordskokk
- Potet
- Kålrabi
- Løk
- Pastinakk
- Pepperrot
- Persillerot
- Purre
- Sellerirot
- Rosenkål
- Reddik
- Rødbet
- Rødkål
Frukt
Sopp
- Bøkeskjellsopp
- Champignon
- Enoki
- Fløyelsfotsopp
- Keiserhatt
- Portobello
- Presilerssopp
Urter
- Basilikum
- Brønnkarse
- Sitronmelisse
- Dill
- Estragon
- Karse
- Koriander
- Kjørvel
- Merian
- Mynte
- Oregano
- Persille
- Gressløk
- Rosmarin
- Salvie
- Timian
Fisk
- Kveite
- Hvitting
- Uer
- Sild
- Rognkjeks
- Torsk