Sitron og urte-couscous med ovnsbakte grønnsaker

Duften av friske urter, som blander seg med lett ovnsbakte grønnsaker og den milde aromaen av sitron, fyller kjøkkenet når du tilbereder denne retten. Det er sensommer, og markedene er fulle av ferske grønnsaker – perfekt til å lage en fargerik og smakfull couscous som tar familien med på en smakstur gjennom Midtøsten og Middelhavet.

Hemmelighetene bak perfekt couscous Couscous er et allsidig grunnlag for utallige retter. De fine kornene kokes lett opp og absorberer enkelt smaken fra ingrediensene de kombineres med. For å få perfekt tekstur er forholdet mellom væske og couscous viktig. Når du tilbereder couscous, er det best å dekke gryten og ta den av varmen slik at dampen kan gjøre jobben, uten at couscousen blir grøtete.

Tid for å velge sesongens grønnsaker Sensommeren er den ideelle tiden til å velge dine favorittgrønnsaker som fortsatt er sprø og saftige. Vurder blomkål, rosenkål og kanskje litt gresskar for en sødme som komplementerer den lette, nøtteaktige smaken i couscousen. Dette gjør oppskriften perfekt til høsten, når disse grønnsakene er i sesong.

Lag på lag med smak Nøkkelen til å fange den komplette smaksopplevelsen ligger i en dressing av sitrus og friske urter. Sitronjuice og -skall gir syrlighet og friskhet som fremhever smaken på de ovnsbakte grønnsakene, mens fersk persille gir et aromatisk lag som er uunnværlig.

Ingredienser

  • 1 kopp couscous
  • 1 kopp vann
  • 4 ts ekstra virgin olivenolje
  • ¾ ts havsalt
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • Skall fra 1 sitron
  • 1 ss ferskpresset sitronjuice
  • ⅓ kopp finhakket persille
  • 2 ss pinjekjerner
  • Røde pepperflak (valgfritt)
  • 2 kopper diverse ovnsbakte grønnsaker (f.eks. blomkål, rosenkål, gresskar)

Fremgangsmåte

  1. Tilberedning av couscous
    • Kok opp vann i en mellomstor gryte. Tilsett couscous, 1 ts olivenolje og ½ ts salt. Rør godt, dekk til gryten, og ta den av varmen. La den stå i 5 minutter.
  2. Løs opp couscousen
    • Bruk en gaffel til å løsne couscousen, og overfør den til en stor bolle.
  3. Tilsett smak
    • Bland couscousen med den resterende 1 ss olivenolje, den resterende ¼ ts havsalt, hvitløk, sitronskall, sitronjuice, persille og pinjekjerner.
  4. Tilsett ovnsbakte grønnsaker
    • Ha de ovnsbakte grønnsakene i bollen og bland godt.
  5. Servering
    • Overfør blandingen til et serveringsfat og pynt med ekstra pinjekjerner, persille og eventuelt røde pepperflak.

Prøv det selv Når de ulike smakene fra sitrus, urter og ovnsbakte grønnsaker møtes på ganen, vil du forstå hvorfor denne retten er en favoritt hos mange. Couscous er ikke bare et enkelt tilbehør, men en kulinarisk opplevelse som bringer familien sammen rundt bordet. Utforsk forskjellige kombinasjoner av grønnsaker og urter, og gjør denne grunnoppskriften til din egen unike kreasjon. Hvordan ville du gjort den sterkere eller søtere? Med røde pepperflak eller kanskje litt ekstra sitronjuice?

Del artiklen: